Необходими продукти:
- 125 мл слънчогледово олио
- 175 г самонабухващо брашно
- 175 г пудра захар
- 125 мл заквасена сметана
- 3 яйца
- 1 ч. л. ванилов екстракт
- Кората и сокът от един лимон
- 200 г малини
За украсата:
- пудра захар
- 100 г малини (по желание)
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната на 180 градуса.
- Намажете с олио дълбока форма за кекс я постелете с хартия за печене.
- Смесете брашното и захарта в купа. Заделете настрани.
- Смесете след това олиото, киселото мляко, яйцата, екстракта от ванилия и лимоновата кора в друга купа.
- Добавете сухите към течните съставки и разбъркайте до гладкост.
- Внимателно разбъркайте и малините, след което изпечете кекса за 30-40 минути.
- Оставете да се охлади във формата за няколко минути, след което извадете от тавата и нека се охлади напълно върху решетка.
- Поръсете с пудра захар и сервирайте гарниран с още малини.
ИЗБРАНО