Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Пухкава торта с малини

Свежа прелюдия към лятото

35’ Подготовка
25’ Време за готвене
10 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 225 г масло на стайна температура
  • 225 г пудра захар
  • 4 средни яйца, разбити
  • 1 ч.л. ванилов екстракт
  • 225 г самонабухващо брашно, пресято

За крема:

  • 150 мл сладка сметана
  • 1 ч.л. розова вода
  • 4 с.л. конфитюр от малини
  • 150 г малини

За глазурата:

  • 175 г пудра захар, плюс допълнително за поръсване
  • ½ чаена лъжичка розова вода

За украса:

  • шепа малини

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната до 180 градуса.
  2. Леко намаслете две 20 см форми за торта и ги покрийте с хартия за печене.
  3. В голяма купа разбийте заедно маслото и захарта, докато станат на светла и пухкава смес.
  4. Постепенно добавете яйцата едно по едно.
  5. Сложете ваниловия екстракт и половината брашно. Разбъркайте, след което добавете останалото.
  6. Разпределете сместа във формите и печете 20-25 минути.
  7. Оставете блатовете да се охладят в тях за 10 минути, след което ги извадете върху решетка, за да се охладят напълно.
  8. През това време направете крема. Разбийте сметаната до меки връхчета, добавяйки розовата вода, докато я разбивате, след това добавете сладкото, като внимавате да не прекалите с разбъркването.
  9. Поставете един от блатовете върху чиния за сервиране и отгоре намажете с крема. Поръсете с малините и сложете другия блат.
  10. За глазурата смесете пудрата захар, 2 с. л. вода и розовата вода и разбъркайте със сока от няколко смлени малини.
  11. Полейте тортата, отгоре наредете останалите малини и поръсете с пудра захар.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло сладко яйца пудра захар ванилия сладкарска сметана малини брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче