Необходими продукти:
- 2 листа желатин
- 350 гр малини, плюс допълнително за украса
- 60 г пудра захар
- 1 лимон, изцеден
- 500 мл сметана
Начин на приготвяне:
- Сложете листата желатин в купа, покрийте с топла вода и оставете да киснат 5 минути. Отцедете и изстискайте излишната вода.
- Изсипете малините в тиган на средно слаб огън заедно със захарта и лимоновия сок. Гответе 5-6 минути, докато плодовете се разпаднат напълно. Прецедете сместа през сито, поставено върху купа, като изхвърлите семената.
- Разбъркайте вътре листата желатин, докато се разтворят (ако не се разтворят, изсипете сместа в чиста тенджера и загрейте леко, докато се смесят напълно). Оставете сместа настрани да се охлади за 15 минути.
- Разбийте сметаната до меки върхове с помощта на миксер, след което внимателно я разбъркайте в малиновата смес.
- Разпределете муса в купички и охладете за една нощ или поне за 6 часа. Сервирайте го с пресни малини отгоре.
ИЗБРАНО