Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Пухкав мус с малини

Страхотно съчетание между леко кисело и сладко

15’ Подготовка
10’ Време за готвене
6 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 2 листа желатин
  • 350 гр малини, плюс допълнително за украса
  • 60 г пудра захар
  • 1 лимон, изцеден
  • 500 мл сметана

Начин на приготвяне:

  1. Сложете листата желатин в купа, покрийте с топла вода и оставете да киснат 5 минути. Отцедете и изстискайте излишната вода.
  2. Изсипете малините в тиган на средно слаб огън заедно със захарта и лимоновия сок. Гответе 5-6 минути, докато плодовете се разпаднат напълно. Прецедете сместа през сито, поставено върху купа, като изхвърлите семената.
  3. Разбъркайте вътре листата желатин, докато се разтворят (ако не се разтворят, изсипете сместа в чиста тенджера и загрейте леко, докато се смесят напълно). Оставете сместа настрани да се охлади за 15 минути.
  4. Разбийте сметаната до меки върхове с помощта на миксер, след което внимателно я разбъркайте в малиновата смес.
  5. Разпределете муса в купички и охладете за една нощ или поне за 6 часа. Сервирайте го с пресни малини отгоре.

Дайте оценка:

Тагове: лимон пудра захар сладкарска сметана малини желатин

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче