500 г бяло брашно
500 мл хладка вода
1 пакет суха мая
2 с.л. захар
1 к.л. сол
ванилия
олио за пържене
шоколад
пудра захар за поръсване
В купа смесваме брашно, сол, захар, суха мая, ванилия. Сипваме водата и разбъркваме с миксер на гладка смес. Покрива се с фолио и оставяме 30 мин. да шупне тестото. С лъжица пълним уред за понички и пържим в загрято олио. Изважда се с решетъчна лъжица в чиния. Поднасяме поръсени с пудра захар, намазани с течен шоколад или мед.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО