Необходими продукти:
- 500 мл вода
- сол
- черен пипер
- 7 с.л. зехтин
- кориандър, пресен
- 1 с.л. пресен босилек, наситнен
- 1 с.л. риган
- 160 г риба тон филе в растително масло, от консерва
- 1 с.л. соев сос
- 40 г сусамови семена
- 100 г чери домати
- 1 краставица
- 1 авокадо
- лимонов сок
Начин на приготвяне:
- В дълбока тенджера добавете ориза, водата, солта, черния пипер и 2 с.л. зехтин, покрийте с капак и оставете да ври на средно слаб огън за 12-15 мин.
- В блендер добавете кориандъра, 1 с.л. босилек, 1 с.л. риган, 3-4 с.л. зехтин и разбийте.
- Свалете ориза от котлона и добавете половината от билковата смес. Разбъркайте и оставете настрана.
- Поставете един тиган на силен огън и добавете 1 с.л. зехтин.
- Изсипете рибата тон и я задушете за 1-2 мин.
- Деглазирайте тигана със соевия сос. Изсипете сусама, разбъркайте и свалете от огъня.
- Нарежете чери доматите наполовина, а краставицата на колелца и ги добавете в купата с останалата билкова смес.
- Прехвърлете ориза в чиния за сервиране, добавете краставицата, чери доматите, авокадото на резени и рибата тон.
- Сервирайте с кориандър, сусам и лимонов сок.
ИЗБРАНО