Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Плато с риба тон

Свежа рецепта за закуска или вечеря

5’ Подготовка
10’ Време за готвене
2 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 500 мл вода
  • сол
  • черен пипер
  • 7 с.л. зехтин
  • кориандър, пресен
  • 1 с.л. пресен босилек, наситнен
  • 1 с.л. риган
  • 160 г риба тон филе в растително масло, от консерва
  • 1 с.л. соев сос
  • 40 г сусамови семена
  • 100 г чери домати
  • 1 краставица
  • 1 авокадо
  • лимонов сок

Начин на приготвяне:

  1. В дълбока тенджера добавете ориза, водата, солта, черния пипер и 2 с.л. зехтин, покрийте с капак и оставете да ври на средно слаб огън за 12-15 мин.
  2. В блендер добавете кориандъра, 1 с.л. босилек, 1 с.л. риган, 3-4 с.л. зехтин и разбийте.
  3. Свалете ориза от котлона и добавете половината от билковата смес. Разбъркайте и оставете настрана.
  4. Поставете един тиган на силен огън и добавете 1 с.л. зехтин.
  5. Изсипете рибата тон и я задушете за 1-2 мин.
  6. Деглазирайте тигана със соевия сос. Изсипете сусама, разбъркайте и свалете от огъня.
  7. Нарежете чери доматите наполовина, а краставицата на колелца и ги добавете в купата с останалата билкова смес.
  8. Прехвърлете ориза в чиния за сервиране, добавете краставицата, чери доматите, авокадото на резени и рибата тон.
  9. Сервирайте с кориандър, сусам и лимонов сок.

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин сол черен пипер кориандър краставици чери домати риган лимонов сок сусам соев сос вода авокадо босилек риба тон

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче