250 гр. кисело мляко,
1 ч.л. сода,
1 яйце,
1 равна ч.л. сол,
4 с.л. олио,
10 гр. масло,
брашно (5-6 с.л.),
2 стръка праз,
2-3 с.л. олио,
сол и черен пипер,
3 яйца,
150 гр. балкански кашкавал;
аз добавих и пакетче кайма
Празът се разрязва на 2 по дължината и се нарязва. Задушава се до омекване в малко олио и вода, добавя се каймата. Посолява и поръсва с черен пипер. Когато остане само на мазнина, се сваля от котлона и охлажда.
Млякото се разбърква със содата и се изсипва в дълбока купа. Добавя се яйцето. Разбиват се с телена бъркалка. Налива се олиото и добавя солта. Отново се бърка. Накрая сместа се сгъстява до кексова с пресято брашно. Все още си е лепкаво и меко тесто. В намазнена и набрашнена тава с размери 26-28 см се изсипва тестото. Заглажда се с опакото на намазнена лъжица. Отгоре се разпределя на равен слой задушеният праз. Отделно се разбиват трите яйца с кашкавала. Получената смес се разстила върху праза.
Пицата се слага да се пече в загрята до 180*С фурна, докато се позлати. По някое време може да се покрие с фолио, за да се изпече качествено тестото.
250 гр. кисело мляко,
1 ч.л. сода,
1 яйце,
1 равна ч.л. сол,
4 с.л. олио,
10 гр. масло,
брашно (5-6 с.л.),
2 стръка праз,
2-3 с.л. олио,
сол и черен пипер,
3 яйца,
150 гр. балкански кашкавал;
аз добавих и пакетче кайма
Празът се разрязва на 2 по дължината и се нарязва. Задушава се до омекване в малко олио и вода, добавя се каймата. Посолява и поръсва с черен пипер. Когато остане само на мазнина, се сваля от котлона и охлажда.
Млякото се разбърква със содата и се изсипва в дълбока купа. Добавя се яйцето. Разбиват се с телена бъркалка. Налива се олиото и добавя солта. Отново се бърка. Накрая сместа се сгъстява до кексова с пресято брашно. Все още си е лепкаво и меко тесто. В намазнена и набрашнена тава с размери 26-28 см се изсипва тестото. Заглажда се с опакото на намазнена лъжица. Отгоре се разпределя на равен слой задушеният праз. Отделно се разбиват трите яйца с кашкавала. Получената смес се разстила върху праза.
Пицата се слага да се пече в загрята до 180*С фурна, докато се позлати. По някое време може да се покрие с фолио, за да се изпече качествено тестото.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност