4 яйца,
1/2 кофичка кисело мляко,
1/2 кофичка прясно мляко,
3/4 масло,
мая колкото кибритена кутия,
1 с.л.масло,
1с.п.захар,
1 с.л.сол
брашно
Омесва се средно тесто, от което се взема една топка, а останалото се разделя на три равни топки. Всяка се разточва и се маже с масло и се слагат една върху друга. Така подготвените кори се разточват и се режат на триъгълници, който се навиват и се нареждат в подмазана тепсия около първата топка. След това се намазва със жълтък, остава се да втаса и се пече на умерена фурна.
ПРИЯТЕН АПЕТИТ
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО