2 яйца,
4 суп. лъж. кисело мляко,
2 суп. лъж. захар,
2 суп. лъж. сол,
половин пакетче мая,
250 мл лимонада,
брашно, колкото поеме
Всичко това се омесва и се оставя да втаса. Тестото се разточва на правоъгълник. Намазва се със маргарин и се навива на руло. Реже се на парчета като трапец, като ги нареждаме в кръгла тава с тясната страна навътре. Двата края ги правим на топка и я слагаме в средата на тавата. Така наредената питка оставяме да втаса 45 мин., след което я намазваме добре с жълтък и поръсваме с маково семе. Печем в умерена фурна!
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО