1 кг пресято брашно
600 мл хладка вода
1 кубче мая
половин к.л. захар
1 к.л.сол
1 кафена чаша олио
1 жълтък за намазване на питката
сусам и маково семе за поръсване
Прави се гъста каша от брашното, водата, маята и захарта. Оставя се 30 мин., след което се добавят останалото брашно, солта и олиото и се омесва меко тесто. Издължава се и се завива на кръг. Поставя се върху намазана кухненска хартия в тава. Взима се ножица и се изрязват венчелистчетата, като се завъртат едно навън, едно навътре. Намазва се с жълтъка и се поръсва със семената. Втасва около 40 мин. и се пече при 200 градуса около 35 мин.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО