Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Питка цвете

От Татяна Ковачева Татяна Ковачева
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

1 кг пресято брашно
600 мл хладка вода
1 кубче мая
половин к.л. захар
1 к.л.сол
1 кафена чаша олио
1 жълтък за намазване на питката
сусам и маково семе за поръсване

Прави се гъста каша от брашното, водата, маята и захарта. Оставя се 30 мин., след което се добавят останалото брашно, солта и олиото и се омесва меко тесто. Издължава се и се завива на кръг. Поставя се върху намазана кухненска хартия в тава. Взима се ножица и се изрязват венчелистчетата, като се завъртат едно навън, едно навътре. Намазва се с жълтъка и се поръсва със семената. Втасва около 40 мин. и се пече при 200 градуса около 35 мин.

Дайте оценка:

Тагове: олио питка прясна мая кафява захар сусам вода жълтък брашно маково семе

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче