Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Брашно -1 кг
Мая - 1 кубче
Прясно мляко - 300 мл
Вода -100 мл
Захар - 1 ч.л.
Сол - 1 с.л.
Масло - 80 гр.
Яйца - 3 бр.
Оцет - 1 суп.лъж.
Олио - 3 суп.лъж.

Млякото и водата се загряват малко в микровълнова фурна, след което се разбъркват със захарта и малко от пресятото брашно до гъста кашичка. Сместа втасва около 20 минути. Добавят се останалите продукти без маслото и се меси до меко тесто, което се разделя на три топки. Разточват се три кори с дебелина около половин сантиметър. Всяка една се маже с размекнатото масло, след което се налагат една върху друга. Корите се режат на 16 триъгълника, които се завиват като кифлички и се нареждат в намаслена тава. Намазват се със жълтък. Питката се пече при 200 градуса около 35 мин.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло олио оцет яйца бяла захар бяло брашно прясна мая вода

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче