Брашно -1 кг
Мая - 1 кубче
Прясно мляко - 300 мл
Вода -100 мл
Захар - 1 ч.л.
Сол - 1 с.л.
Масло - 80 гр.
Яйца - 3 бр.
Оцет - 1 суп.лъж.
Олио - 3 суп.лъж.
Млякото и водата се загряват малко в микровълнова фурна, след което се разбъркват със захарта и малко от пресятото брашно до гъста кашичка. Сместа втасва около 20 минути. Добавят се останалите продукти без маслото и се меси до меко тесто, което се разделя на три топки. Разточват се три кори с дебелина около половин сантиметър. Всяка една се маже с размекнатото масло, след което се налагат една върху друга. Корите се режат на 16 триъгълника, които се завиват като кифлички и се нареждат в намаслена тава. Намазват се със жълтък. Питката се пече при 200 градуса около 35 мин.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО