Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Пита с череши

Сочна и вкусна

От Вкусотиите на Бени Вкусотиите на Бени
20’ Подготовка
45’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 5 яйца
  • 200 г захар
  • 200 г брашно
  • 1 (10 г) бакпулвер
  • около 300 г череши
  • 1 ванилия

Начин на приготвяне:

  1. Измийте черешите, отстранете костилките.
  2. В подходяща купа разбийте с миксер яйцата. Прибавете постепенно захарта и продължете с разбиването, до пълно разтваряне на захарта.
  3. Размесете бакпулвера с брашното и прибавете на два пъти внимателно към яйчената смес, като разбърквате с миксер на ниска степен.
  4. Покрийте с хартия за печене дъното на тава с откопчаващ се ринг с големина 26 см. Изсипете половината смес, като преди това сте намазали дъното с малко мазнина.
  5. Разпределете равномерно черешите върху сместа. Изсипете останалата половина.
  6. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40-45 минути, или докато забодена дървена клечка в средата излезе суха.
  7. Оставете питата във формата да се охлади, след това внимателно с остър нож отлепете от страните на ринга.
  8. Махнете ринга и обърнете питата върху подходяща решетка да изстине напълно.
  9. Отстранете внимателно хартията за печене. Поръсете с пудра захар.
  10. Украсете по желание с цели череши, оваляни в разтопен млечен шоколад.
  11. Сервирайте с топка сладолед или прясно разбита сладкарска сметана.

Дайте оценка:

Тагове: яйца бяла захар ванилия череши бяло брашно бакпулвер

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче