Тиквички - 4-5
Кашкавал - 200 г
Яйца -3 бр.
Овесени трици - 1 супена лъж.(може да се замени със смлян сухар, корнфлейкс и др.)
Сол,
Черен пипер - на вкус
Брашно - 3-4 суп.лъж.
Олио -1 суп.лъж.
Тиквичките се измиват,обелват се и се нарязват на филийки около 0,5 см дебелина. Овкусяват се със сол и черен пипер. Овалват се в брашно,разбити яйца и настърган кашкавал. Последният е разбъркан с овесени трици за по-голяма хрупкавост. Поставят се в намазнена тава и се пекат около 20 минути при 200 градуса до зачервяване.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО