Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Печен гювеч

Подходящ за вегетарианци

От Ивайла Тодорова Ивайла Тодорова
20’ Подготовка
1’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 6 едри картофа
  • 2 тиквички
  • 1 патладжан
  • 1 глава лук
  • 1 червена чушка
  • 2 моркова
  • 6 с.л. олио
  • 3 с.л. доматено пюре
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер

Начин на приготвяне:

  1. Всички зеленчуци се режат на сравнително едри парчета. Слагат се в тава, поръсват се с подправките, олиото и пюрето. Размесват се хубаво.
  2. В тавата се налива 50 мл топла вода. Покрива се с фолио.
  3. Пече се на 180 градуса в предварително загрята фурна 50 мин.
  4. Фолиото се премахва и гювечът се допича за още 20 минути до пълно омекване на зеленчуците.

Дайте оценка:

Тагове: сол черен пипер червен пипер олио лук моркови картофи чушки тиквички патладжан доматено пюре

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче