Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
1 пакет паста (400 г)
200 г пасирани домати от консерва
500 г кайма
1 морков
1 глава червен лук
1 стрък праз
5-6 скилидки чесън
2 с.л. зехтин
чубрица
кимион
черен пипер
сол
100 г кашкавал

За бешамела:
500 мл прясно мляко
50 г масло
50 г брашно
индийско орехче
черен или бял пипер
сол на вкус

Пастата варим в четири литра подсолена вода (пастата трябва да е ал денте). Слагаме я в тава и разбъркваме с половината доматено пюре и зехтин. Каймата задушаваме с лука, чесъна, праза, моркова и подправките. Изсипваме и другата част от доматеното пюре.

Приготвяме и бешамела, като към разтопеното на слаб котлон масло добавяме брашното. Бъркаме и наливаме малко от млякото. Слагаме и другата част от млякото и подправките. Сгъстения сос изливаме върху вече разпределената кайма върху пастата.

Печем на силна фурна до готовност. Преди да извадим, слагаме и настърган кашкавала за пет минути. Сервираме с мариновани с чесън чери домати.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче