200 г пасирани домати от консерва
500 г кайма
1 морков
1 глава червен лук
1 стрък праз
5-6 скилидки чесън
2 с.л. зехтин
чубрица
кимион
черен пипер
сол
100 г кашкавал
За бешамела:
500 мл прясно мляко
50 г масло
50 г брашно
индийско орехче
черен или бял пипер
сол на вкус
Пастата варим в четири литра подсолена вода (пастата трябва да е ал денте). Слагаме я в тава и разбъркваме с половината доматено пюре и зехтин. Каймата задушаваме с лука, чесъна, праза, моркова и подправките. Изсипваме и другата част от доматеното пюре.
Приготвяме и бешамела, като към разтопеното на слаб котлон масло добавяме брашното. Бъркаме и наливаме малко от млякото. Слагаме и другата част от млякото и подправките. Сгъстения сос изливаме върху вече разпределената кайма върху пастата.
Печем на силна фурна до готовност. Преди да извадим, слагаме и настърган кашкавала за пет минути. Сервираме с мариновани с чесън чери домати.
ИЗБРАНО