Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Паста "Алфредо"

Питателна и вкусна

10’ Подготовка
15’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Класическата рецепта за паста "Алфредо" е дело на Алфредо ди Лелио, който я измисля през далечната 1914 г. Продуктите са няколко, но достатъчни за едно истински питателно ястие. Нека видим кои са те и как да приготвите тази вкусна класика у дома.

Необходими продукти:

  • 500 г паста фетучини или лингуини
  • 120 г обезсолено масло, нарязано на малки парченца
  • 230 г прясно настърган пармезан или пекорино
  • Черен пипер и сол

Начин на приготвяне:

  1. Сварете пастата според указанията на опаковката. Когато е готова, запазете една чаша от водата.
  2. Изсипете ¾ от нея в същия съд, в който сте варили фетучините, и нагласете котлона на средна степен. Бавно добавяйте маслото (по няколко парченца), след което разбъркайте, за да се разтопи добре.Чак тогава сложете малко по малко и останалото.
  3. Същото направете и със сиренето. Накрая трябва да се получи гладък сос.
  4. В него сложете пастата. Разбъркайте я добре и накрая изсипете на тънка струя останалата вода от варенето, ако е необходимо, т.е. сосът е твърде гъст.
  5. Подправете с черен пипер и поднесете веднага.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло сол черен пипер паста пармезан

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче