Необходими продукти:
- 2 ч.ч. брашно
- 1 пакетче суха мая ( 7 г)
- щипка сол
- 1/2 ч.л. захар
- 150 мл хладка вода
- 1 с.л. зехтин
Начин на приготвяне:
- Брашното се пресява в купа. Добавят се маята, солта, захарта, зехтинът.
- Прави се кладенче. Изсипва се водата.
- Омесва се меко, нелепкаво тесто. Ако лепне, добавете още малко брашно.
- Готовото тесто се слага в намаслена със зехтин купа. Покрива се със стреч фолио и кърпа и се оставя да втаса, докато удвои обема си.
- Разделя се на 7-8 топки с размер на мандаринки.
- Топките се нареждат върху набрашнена дъска. Покриват се за 10 мин. с кърпа. Всяка от тях се разточва в кръгла форма върху набрашнен плот възможно най-тънко.
- Готовите пърленки се пекат на добре загрят незалепващ тиган.
- Когато започнат да се появяват балончета, пърленката се обръща.
- Процедурата се повтаря през няколко секунди, докато хванат златист загар.
- По желание се мажат с масло.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО