Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Панирани маслини

Идеално зимно мезе


Необходими продукти:

  • 100 г галета
  • 4 смачкани зърна изсушена хвойна (ще я отркиете лесно в магазините за здравословно хранене)
  • 160 г по-едри обезкостени маслини
  • 3 с.л. обикновено брашно
  • 1 яйце, разбито
  • 300 мл олио

Начин на приготвяне:

  1. Сложете галетата в плитък съд със зърната хвойна, след това подправете със сол и черен пипер и оставете настрана.
  2. Оваляйте маслините в брашното.
  3. Разбийте яйцето в голяма купа, добавете маслините ги покрийте добре с яйцето.
  4. Минете ги един по един в сместа с галетата, след което ги сложете в друга чиния, докато дойде времето за пържене.
  5. Загрейте олиото в голям тиган до 180 градуса, след това запържете маслините за 1-2 минути, или докато станат златисти.
  6. Отцедете ги върху кухненска хартия и ги оставете да се охладят за няколко минути, тъй като може да се изгорите.
  7. Поднесете с дип от лека лимонова майонеза.

Дайте оценка:

Тагове: олио яйца маслини галета брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче