Необходими продукти:
- 100 г галета
- 4 смачкани зърна изсушена хвойна (ще я отркиете лесно в магазините за здравословно хранене)
- 160 г по-едри обезкостени маслини
- 3 с.л. обикновено брашно
- 1 яйце, разбито
- 300 мл олио
Начин на приготвяне:
- Сложете галетата в плитък съд със зърната хвойна, след това подправете със сол и черен пипер и оставете настрана.
- Оваляйте маслините в брашното.
- Разбийте яйцето в голяма купа, добавете маслините ги покрийте добре с яйцето.
- Минете ги един по един в сместа с галетата, след което ги сложете в друга чиния, докато дойде времето за пържене.
- Загрейте олиото в голям тиган до 180 градуса, след това запържете маслините за 1-2 минути, или докато станат златисти.
- Отцедете ги върху кухненска хартия и ги оставете да се охладят за няколко минути, тъй като може да се изгорите.
- Поднесете с дип от лека лимонова майонеза.
ИЗБРАНО