Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Панирани калмари

Хрупкави и невероятно вкусни

15’ Подготовка
15’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 450 г нарязани на кръгчета калмари
  • 300 мл слънчогледово олио за пържене
  • 2/3 чаша брашно
  • 4 големи яйца
  • 1 и ½ чаши грис
  • Сол на вкус
  • 1 лимон, нарязан на дебели лодки

Начин на приготвяне:

  1. С кухненска хартия попийте излишната влага от калмарите
  2. Разпределете всички съставки за панировката в отделни съдове (брашното, яйца и гриса)
  3. Потопете всяко кръгче калмар в брашното, яйцето и накрая - в гриса, като следвате стриктно тази последователност.
  4. Загрейте мазнината до готовност и изпържете за 1-2 минути панираните калмари, докато не придобият златист цвят.
  5. Сложете ги да се изцедят върху кухненска хартия, посолете ги и ги сервирайте веднага с резените лимон.

Дайте оценка:

Тагове: сол олио лимон яйца бяло брашно грис калмари

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче