2 тиквички,
150 г сирене,
150 г извара,
2 яйца,
3-4 с.л. сметана за готвене,
копър,
магданоз,
100 г кашкавал,
за соса:
1 ч.ч. кисело мляко,
сол,
копър,
2-3 ск. чесън
Измийте и нарежете тиквичките на пънчета с еднаква големина. Издълбайте ги, като внимавате да не пробиете дъното им. Наредете ги в намаслена тава.Разбийте яйцата със сметаната. Добавете сиренето, изварата и наситнени зелении. Поръсете пънчетата със сол и напълнете всяко със готовата плънка. Налейте малко вода (около 1 ч.ч.), завийте с фолио и печете на 200 градуса до готовност. Малко преди да ги извадите, махнете фолиото и сложете на всяко пънче парче кашкавал и върнете във фурната до разтопяването му. Смесете млякото с чесън, копър и сол на вкус. Разбъркайте и поднесете към готовите пънчета.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.