сушени плодове-250 г
орехи-250 г
1 кутийка локум
1-2 ябълки
стафиди или грозде
2 с.л. бадемово ликьор
1 ч.л. канела
щипка индийско орехче
щипка джинджифил
2-3 с.л. мед,
Тиквата се изрязва за да остане само долната, кръгла част, издължава се и се измива добре. Поставяме сушените плодове в ликьора за кратко да се накиснат. В купа се смесват всички продукти и се разбърква добре за да се смесят вкусовете. Възможно е продуктите да варират според вашите вкусове. Тиквата се напълва добре със сместа. Поставя се капаче от алуминиево фолио за да не загори отгоре. Тиквата се пече в тава с вода до омекване около 120 мин. при температура 160-170 градуса. Непосредствено преди края на печенето се маха фолиото и се поръсва по желание с 1-2 с.л. захар.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО