Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
1 средно голяма тиква цигулка
сушени плодове-250 г
орехи-250 г
1 кутийка локум
1-2 ябълки
стафиди или грозде
2 с.л. бадемово ликьор
1 ч.л. канела
щипка индийско орехче
щипка джинджифил
2-3 с.л. мед,

Тиквата се изрязва за да остане само долната, кръгла част, издължава се и се измива добре. Поставяме сушените плодове в ликьора за кратко да се накиснат. В купа се смесват всички продукти и се разбърква добре за да се смесят вкусовете. Възможно е продуктите да варират според вашите вкусове. Тиквата се напълва добре със сместа. Поставя се капаче от алуминиево фолио за да не загори отгоре. Тиквата се пече в тава с вода до омекване около 120 мин. при температура 160-170 градуса. Непосредствено преди края на печенето се маха фолиото и се поръсва по желание с 1-2 с.л. захар.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче