Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Пълнена питка

Погъделичкайте сетивата и си хапнете обилно

15’ Подготовка
15’ Време за готвене
8 Порции
2 Трудност

Необходими продукти:

  • 250 г вода
  • 1 с.л. захар
  • 1 с.л. суха мая
  • 400 г брашно
  • 1 ч.л. сол
  • 1 с.л. зехтин
  • 200 г цедено мляко
  • 300 г ориз басмати, сварен
  • 4 кисели краставички, на ситно
  • 1 сварен морков, на кубчета
  • 1 червена чушка, на дребно
  • 1 зелена чушка, на дребно
  • 200 г запържено пиле, на едро
  • Кориандър

Начин на приготвяне:

  1. В дълбока купа смесете водата, захарта и маята. Оставете настрана за 10 мин.
  2. Прибавете брашното, солта и зехтина и омесете тестото с ръце за около 5 мин., докато стане еластично.
  3. Покрийте купата със стреч фолио и го оставете да увеличи обема си.
  4. Загрейте фурната на 250 градуса, солжете в нея една тава и я изчакайте да се нагрее.
  5. Нарежете тестото на 8 парчета с еднаква големина. Разточете ги в кръгла форма с 3-4 см дебелина за всяка питка и ги изпечете на порции за 5 мин. на транж.
  6. Срежете готовите питки на два полукръга и ги запълнете с равни части от чушките, моркова, киселите краставички, цеденото мляко, пилето и кориандъра.

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин сол кориандър моркови пиле бяла захар чушки бяло брашно цедено кисело мляко суха мая кисели краставички вода ориз

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче