Необходими продукти:
- 250 г вода
- 1 с.л. захар
- 1 с.л. суха мая
- 400 г брашно
- 1 ч.л. сол
- 1 с.л. зехтин
- 200 г цедено мляко
- 300 г ориз басмати, сварен
- 4 кисели краставички, на ситно
- 1 сварен морков, на кубчета
- 1 червена чушка, на дребно
- 1 зелена чушка, на дребно
- 200 г запържено пиле, на едро
- Кориандър
Начин на приготвяне:
- В дълбока купа смесете водата, захарта и маята. Оставете настрана за 10 мин.
- Прибавете брашното, солта и зехтина и омесете тестото с ръце за около 5 мин., докато стане еластично.
- Покрийте купата със стреч фолио и го оставете да увеличи обема си.
- Загрейте фурната на 250 градуса, солжете в нея една тава и я изчакайте да се нагрее.
- Нарежете тестото на 8 парчета с еднаква големина. Разточете ги в кръгла форма с 3-4 см дебелина за всяка питка и ги изпечете на порции за 5 мин. на транж.
- Срежете готовите питки на два полукръга и ги запълнете с равни части от чушките, моркова, киселите краставички, цеденото мляко, пилето и кориандъра.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО