Продукти:
- шаран
- кайма - 200 г
- лук 1 глава
- ориз - 150 г
- чубрица
- черен пипер
- червен пипер
- гъби - 150 г
- сол
- орехи
- олио
Стъпки:
- Шаранът се почиства и измива добре и се оставя да се отцеди. Лукът и каймата се препържват в чиния с олио, добавят се гъбите и подправките - чубрица, червен и черен пипер и орехите. Оризът се сварява и се добавя към него каймата и подправките и всичко се разбърква.
- Шаранът се зашива, като се оставя малка дупка и през нея се пълни плънката. Когато е готова дупката, се дозашива.
- Никулденският шаран се поставя в намазана с олио тава, сипва се малко вода и се завива с фолио.
- Шаранът се пече се 30-40 мин в загрята фурна, добавя се останалата плънка от рибата и малко олио. Пече се още 20 мин.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО