Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Пълнен шаран

Тази статия е част от конкурса Великденски вкусотии и можете да гласувате за нея чрез бутонът под този текст или да се включете с авторската рецепта.

0
От Росица П. Илиева
30’ Подготовка
80’ Време за готвене
6 Порции
2 Трудност

Продукти:

  • шаран
  • кайма - 200 г
  • лук 1 глава
  • ориз - 150 г
  • чубрица
  • черен пипер
  • червен пипер
  • гъби - 150 г
  • сол
  • орехи
  • олио

 

 

Стъпки:

  1. Шаранът се почиства и измива добре и се оставя да се отцеди. Лукът и каймата се препържват в чиния с олио, добавят се гъбите и подправките - чубрица, червен и черен пипер и орехите. Оризът се сварява и се добавя към него каймата и подправките и всичко се разбърква.
  2. Шаранът се зашива, като се оставя малка дупка и през нея се пълни плънката. Когато е готова дупката, се дозашива.
  3. Никулденският шаран се поставя в намазана с олио тава, сипва се малко вода и се завива с фолио.
  4. Шаранът се пече се 30-40 мин в загрята фурна, добавя се останалата плънка от рибата и малко олио. Пече се още 20 мин.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче