Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Овчарски пай

От Mariana Mariana
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

за пюрето 1 500 гр картофи 100 гр масло 1 ч.ч. пр.мляко 3 с.л. маскарпоне(може и сметана) за пълнежа 500 гр накълцано агнешко месо 1 кромид 7-8 печени червени чушки 1 сурова червена чушка 7-8 малки моркови 1 кутия консерва грах 1 кутия консерва гъби 4 с.л.маслинено олио 2 с.л.доматен сос от консерва сол на вкус черен пипер на вкус 1/2 ч.л.чубрица 1 ч.л.червен пипер

*Сварете картофите и направете пюрето(с миксер), прибавете маскарпонето, маслото и прясното мляко. * Запържете лука,морковите,нарязаната сурова червена чушка и месото.Задушете до готовност. * В намаслена тава разстелете пласт картофено пюре и върху него изсипете запържената смес. * Изсипете кутиите с грах и гъби ,и разстелете върху сместа от месото. * Върху печурките изсипете нарязаните на ленти печени червени чушки. *Напълнете пюрето в пош и с накрайник за декориране на торти направете розички или каквито искате завъртулки. * Цялата повърхност е покрита. * Запечете на 200 С (375 F) за 30 мин или докато се зачерви отгоре. Нарязаните парчета може да гарнирате по желание. Аз използвах малки мариновани камби,които напалних със сирене( муцарела на малки топчета), настърган кашкавал за основа и магданоз. Сервира се топъл. Да Ви е вкусно! :)

Дайте оценка:

Тагове: зехтин краве масло черен пипер червен пипер чубрица моркови агнешко картофи червени чушки прясно мляко гъби грах кромид лук доматен сок

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче