Необходими продукти:
- 1 с.л. олио
- 1 голяма глава лук
- 2-3 средно големи моркова, нарязани
- 500 г агнешка кайма
- 2 с.л. доматено пюре
- 1 ч.л. сос "Уорчестър"
- 500 мл телешки бульон
- 900 г картофи, нарязани на кубчета
- 85 г масло
- 3 с.л. прясно мляко
Начин на приготвяне:
- Загрейте олиото в средно голяма тенджера и в него сложете лука и морковите да се сотират за няколко минути.
- Щом омекнат, намалете температурата на котлона и добавете каймата към зеленчуците. Намачкайте я веднага с дървена лъжица, за да стане на трохи.
- Прибавете доматеното пюре и соса "Уорчестър" и запържете за няколко минути.
- Налейте телешкия бульон, оставете да заври, след което покрийте тенджерата с капак наполовина и нека ястието къкри за 40 мин.
- През това време загрейте фурната на 180 градуса и се заемете да направите пюрето. Сварете картофите в подсолена вода за 10-15 мин., докато омекнат. Отцедете ги и ги намачкайте заедно с маслото и прясното мляко.
- Сложете каймата в дълбока тава или в друг огнеупорен съд, а върху нея - пюрето. Печете за 20-25 мин. до готовност.
- Оставете овчарския пай да престои 5 мин. преди да го сервирате.
ИЗБРАНО