Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Овчарски пай

Класическа рецепта с неусоим вкус

15’ Подготовка
60’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 с.л. олио
  • 1 голяма глава лук
  • 2-3 средно големи моркова, нарязани
  • 500 г агнешка кайма
  • 2 с.л. доматено пюре
  • 1 ч.л. сос "Уорчестър"
  • 500 мл телешки бульон
  • 900 г картофи, нарязани на кубчета
  • 85 г масло
  • 3 с.л. прясно мляко

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте олиото в средно голяма тенджера и в него сложете лука и морковите да се сотират за няколко минути.
  2. Щом омекнат, намалете температурата на котлона и добавете каймата към зеленчуците. Намачкайте я веднага с дървена лъжица, за да стане на трохи.
  3. Прибавете доматеното пюре и соса "Уорчестър" и запържете за няколко минути.
  4. Налейте телешкия бульон, оставете да заври, след което покрийте тенджерата с капак наполовина и нека ястието къкри за 40 мин.
  5. През това време загрейте фурната на 180 градуса и се заемете да направите пюрето. Сварете картофите в подсолена вода за 10-15 мин., докато омекнат. Отцедете ги и ги намачкайте заедно с маслото и прясното мляко.
  6. Сложете каймата в дълбока тава или в друг огнеупорен съд, а върху нея - пюрето. Печете за 20-25 мин. до готовност.
  7. Оставете овчарския пай да престои 5 мин. преди да го сервирате.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло олио лук моркови кайма агнешко телешки бульон картофи прясно мляко доматено пюре сос "Уорчестър"

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче