Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

От тефетера на баба: Кьопоолу

Нежен преход между лятото и есента

3’ Подготовка
5’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 4 средно големи патладжана
  • 5 червени чушки
  • 5 зелени чушки
  • 4 или повече скилидки чесън
  • Половин връзка магданоз
  • Сол и зехтин на вкус

Начин на приготвяне:

  1. Изпечете чушките и патлажданите, след което ги почистете от семките, дръжките и люспите.
  2. Накълцайте изпечените зеленчуци на ситно, както и чесъна и магданоза.
  3. В голяма купа сложете първо чесъна и магданоза, овкусете със солта и зехтина и чак тогава прибавете чушките и патлажданите.
  4. Разбъркайте добре и оставете разядката да престои в хладилника за няколко часа, или най-добре за цяла нощ.

Сервирайте с препечени филийки.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън сол магданоз чушки патладжан