Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Орехов кекс

Идеален за повод и без повод

Необходими продукти:

  • 4 яйца
  • 200 г захар
  • 120 мл олио
  • 200 мл прясно мляко
  • 300 г брашно
  • 1 пакетче бакпулвер (10 г)
  • 150 г смлени орехи
  • 1 ч.л. ванилова есенция
  • 1 ч.л. канела (по желание)
  • Щипка сол
  • Пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

  1. В голяма купа разбийте яйцата със захарта, докато сместа стане пухкава и светла.
  2. Към яйчената смес постепенно добавете олиото и прясното мляко, като разбърквате внимателно.
  3. В отделна купа пресейте брашното с бакпулвера и солта. Добавете канелата и смлените орехи.
  4. Бавно прибавете сухите съставки към течните, като разбърквате с шпатула или на ниска скорост с миксер. Добавете ваниловата есенция.
  5. Намаслете и набрашнете форма за кекс, изсипете тестото и печете в предварително загрята фурна на 170°C за около 40-45 минути, или докато кексът стане златист и клечка за зъби, забита в него, излезе чиста.
  6. След изпичане оставете кекса да се охлади напълно, след което го поръсете обилно с пудра захар.

Дайте оценка:

Тагове: олио яйца бяла захар пудра захар ванилия бяло брашно прясно мляко бакпулвер канела орехи

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче