Необходими продукти:
- 1 консерва сварен нахут (около 180 г)
- 150 г леща, сварена
- 2 скилидки чесън, пресовани
- 3 с.л. зехтин
- 1 с.л. тахан
- Сокът от 1/2 лимон
- Червен пипер
- Сол, на вкус
- Черен пипер
Начин на приготвяне:
- Лещата и нахутът се отцеждат от всякаква излишна течност, пасират се и се смесват.
- Добавят се чесънът, зехтинът, лимоновият сок, солта и черният пипер, както и таханът. Всичко се разбърква добре с вилица.
- Хумусът се полива с още малко зехтин и се поднася, поръсен с щипка червен пипер.
Купете купи и чинии
Придайте стил и уют на дома си с богата палитра от красиво изработени купи и чинии. С тях ще направите и процеса на готвене едно доста по-приятно изживяване..
ИЗБРАНО