Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Неповторимо: Хумус от леща

Идеален за разядка и намазване върху препечени филийки

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
2’ Подготовка
5’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 консерва сварен нахут (около 180 г)
  • 150 г леща, сварена
  • 2 скилидки чесън, пресовани
  • 3 с.л. зехтин
  • 1 с.л. тахан
  • Сокът от 1/2 лимон
  • Червен пипер
  • Сол, на вкус
  • Черен пипер

Снимка: iStock by Getty Images

Начин на приготвяне:

  1. Лещата и нахутът се отцеждат от всякаква излишна течност, пасират се и се смесват.
  2. Добавят се чесънът, зехтинът, лимоновият сок, солта и черният пипер, както и таханът. Всичко се разбърква добре с вилица.
  3. Хумусът се полива с още малко зехтин и се поднася, поръсен с щипка червен пипер.

Купете купи и чинии

Придайте стил и уют на дома си с богата палитра от красиво изработени купи и чинии. С тях ще направите и процеса на готвене едно доста по-приятно изживяване..

ИЗБРАНО

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън черен пипер червен пипер лимон нахут леща тахан

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче