Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Напукани сладки

Хапват се охладени

От Ивайла Тодорова Ивайла Тодорова
20’ Подготовка
12’ Време за готвене
0 Порции
2 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 ч.ч. неподсладено какао
  • 2 ч.ч. захар
  • 1/2 ч.ч. олио
  • 4 големи яйца
  • есенция ванилия и есенция ром
  • 2 ч.ч. брашно
  • 1/2 пакетче бакпулвер
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1 ч.ч. пудра захар

Снимка: Ивайла Тодорова

Начин на приготвяне:

  1. Пресейте брашното и го смесете с бакпулвера и солта.
  2. В отделна купа разбъркайте какаото със захарта. Добавяйте яйцата 1 по 1, докато бъркате с миксер. После прибавете олиото и есенциите.
  3. Накрая, към какаовата смес добавете и брашното и разбъркайте с миксер отново. Ползвайте бъркалки за тесто.
  4. Готовото тесто оставете в купата и завийте със стреч фолио. Сложете го за 1 час в хладилник.
  5. Пригответе 2 тави с хартия за печене. От тестото оформяйте топчета с размер на орех и ги оваляйте обилно в пудра захар.
  6. Подрете на разстояние около 2 см. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса с вентилатор за точно 12 минути.
  7. Сладките се хапват охладени.

Дайте оценка:

Тагове: сол олио яйца бяла захар пудра захар ванилия какао бяло брашно есенция ром бакпулвер

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче