Необходими продукти:
- 1 ч.ч. неподсладено какао
- 2 ч.ч. захар
- 1/2 ч.ч. олио
- 4 големи яйца
- есенция ванилия и есенция ром
- 2 ч.ч. брашно
- 1/2 пакетче бакпулвер
- 1/2 ч.л. сол
- 1 ч.ч. пудра захар
Начин на приготвяне:
- Пресейте брашното и го смесете с бакпулвера и солта.
- В отделна купа разбъркайте какаото със захарта. Добавяйте яйцата 1 по 1, докато бъркате с миксер. После прибавете олиото и есенциите.
- Накрая, към какаовата смес добавете и брашното и разбъркайте с миксер отново. Ползвайте бъркалки за тесто.
- Готовото тесто оставете в купата и завийте със стреч фолио. Сложете го за 1 час в хладилник.
- Пригответе 2 тави с хартия за печене. От тестото оформяйте топчета с размер на орех и ги оваляйте обилно в пудра захар.
- Подрете на разстояние около 2 см. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса с вентилатор за точно 12 минути.
- Сладките се хапват охладени.
ИЗБРАНО