Необходими продукти:
- 225 г масло, на стайна температура
- 225 г захар
- 4 яйца
- 225 г самонабухващо брашно
- 3 с.л. прясно мляко
- 1 ч.л. ванилов екстракт
- 2 с.л. какао
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната на 180 градуса.
- Намазнете 20 сантиметрова форма за кекс и я застелете с хартия за печене.
- С миксер разбийте маслото и захарта. След това прибавете яйцата едно по едно, като продължавате да разбърквате. Прибавете постепенно брашното. Накрая сложете прясното мляко и ваниловия екстракт и разбийте, докато се получи гладка смес.
- Разпределете сместа в две купи. В едната прибавете какаото и разбъркайте добре.
- Изсипете в тавата сместа без какаото, след което върху нея, в средата, от единия до другия край, изсипете какаовата смес.
- Вземете дървен шиш и го потопете до дъното на тавата. Започнете да правите спираловидни движения, като стигате от едната къса част на тавата до другата. Продължете, докато не минете през цялата смес.
- Изпечете кекса за 45-55 мин. Оставете го да се охлади добре преди да го поднесете.
ИЗБРАНО