Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Мини торти "Павлова"

Изискани и идеални за специални поводи

От Ивайла Тодорова
Ивайла Тодорова

Необходими продукти:

  • 4 белтъка
  • 1/2 ч.ч. захар
  • Щипка сол
  • 200 г крема сирене
  • 6 с.л. пудра захар
  • есенция ванилия
  • 50 мл течна сладкарска сметана
  • Шепа боровинки
  • Шепа малини
  • 3 смокини (може да се заменят с плодове, които обичате)

Снимка: Ивайла Тодорова

Начин на приготвяне:

  1. Белтъците се разбиват с миксер на твърд сняг.
  2. Към тях на тънка струя се добавя кристалната захар. Бърка се до пълното ѝ разтваряне. Накрая се добавя щипка сол.
  3. Сместа се разпределя на 6 кошнички в тава с хартия за печене (може с шприц, може и с лъжица)
  4. Блатовете се пекат 2 часа в предварително загрята фурна на 80 градуса.
  5. Крема сиренето, сметаната, пудрата захар и ванилията се разбиват на гладък крем.
  6. След като кошничките са готови и охладени, всяка се пълни с крем. Отгоре се подреждат плодовете. Могат да се добавят свежа мента и смлян шамфъстък за разкош.
  7. Тортите се консумират веднага.

Дайте оценка:

Тагове: сол смокини боровинки торта яйца бяла захар крема сирене пудра захар ванилия сладкарска сметана малини

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче