Необходими продукти:
- 500 г брашно
- 7 г суха мая
- 325 мл топла вода
- 1/2 ч.л. захар
- 1/2 ч.л. сол
- 1 с.л. зехтин
- риган по желание
Начин на приготвяне:
- Изсипете сухата мая и захарта в топлата вода (не бива да е гореща), добавете зехтина и оставете да набъбне за 10 мин.
- Пресейте брашното, сложете към него сол и риган.
- Смесете сухите съставки с течните и месете докато се получи гладко тесто. Намажете го със зехтин, както и купата, в която е, и оставете да втаса на топло, докато удвои обема си.
- Разделете на 2 топки. Разточете ги с дебелина около 1 см.
- Изрежете формички. Може с голяма формичка за курабии.
- Сложете пиците в тавичка върху хартия за печене на разстояние. Намажете с доматен сос и сложете отгоре каквото предпочитате.
- Загрейте фурната на 220 градуса. Печете до приятен златист загар.
ИЗБРАНО