Около 500-550 гр. брашно, 1 яйце, 1/2 ч.л. захар, 1/2 ч.л. сол, 1/2 ч.ч. прясно мляко и вода, 200 гр. кисело мляко, 1/2 ч.л. сода бикарбонат, 20 гр.прясна мая.
Всички продукти се омесват на тесто. Содата се слага в киселото мляко да се угаси и след това в брашното. Омесеното тесто трябва да престои 10-12 часа в хладилник. Най-добре е да се замеси вечерта и на сутринта е готово. Тестото издържа няколко дена в хладилник.
При пърженето е хубаво да си намазним ръцете, защото тестото е много меко и лепкаво. Но мекиците се получават страхотни на вкус.
Добави своя рецепта >>
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО