Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Меден кейк

От Анелия Терзиева
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

Необходими продукти:
2 яйца,
1 чаена чаша прясно мляко,
1 чаена чаша бяла кристална захар (ванилова),
2 и 1/2 чаени чаши брашно,
50 гр.масло, 1 чаена лъжичка канела,
2 чаена лъжички какао,
1/2 чаена чаша мед,
1/2 чаена лъжичка сода,
1 пакетче бакпулвер,
1 чаена чаша орехи,
пудра захар за поръсване


Начин на приготвяне:

Разтапяме маслото, меда и кристалната захар на водна баня до получаване на еднородна смес. В друг съд разбиваме двете яйца. Към тях прибавяме какаото и канелата, разбъркваме добре и след това добавяме разтопената смес. Разбиваме с миксер. Пресятото брашно, смесено с бакпулвера и содата прибавяме към течната смес, като разбъркваме на ръка. Изсипваме тестото в намаслена и набрашнена форма за кекс или обикновена тавичка. Подреждаме орехите отгоре и печем за около 40 мин. на умерена фурна.

След като изстине кейка поръсваме с пудра захар. Ваниловата захар получаваме като в буркан с обикновена кристална захар поставим за няколко дни пръчка ванилия. При липса на такава можем да заменим с две пакетчета ванилия в сместа.

Спечели вечеря за двама или бутилка вино с Кулинарния конкурс на Dir.BG >>

Дайте оценка:

Тагове: яйца бяла захар прясно мляко сода канела мед орехи

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче