Необходими продукти:
- 1 глава лук, наситнена
- 2½ см парче джинджифил, грубо нарязано
- 2 скилидки чесън, наситнени
- шепа пресен кориандър
- 2 ч.л. смлян кориандър
- 2 ч.л. смлян кимион
- 1 ч.л. канела
- 75 г сушени кайсии, нарязани на едро
- 500 г агнешка кайма
- Питки за бургери, зелена салата, резен домат, резен червен лук и майонеза, за сервиране
Начин на приготвяне:
- Сложете лука, джинджифила, чесъна и пресния кориандър в кухненски робот или чопър, докато се накълцат на ситно. Добавете подправките, кайсиите, агнешкото и чубрица. Смелето отново, като сместа трябва да стане леко на бучки.
- Оформете овкусената кайма на шест бургера. Печете на средно загрята скара по 4-5 минути от всяка страна до готовност.
- Сервирайте в пълнозърнести хлебчета със зелена салата, домат, нарязан червен лук и майонеза.
ИЗБРАНО