Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Марокански бургер

Приготвен изцяло от агнешко месо

15’ Подготовка
10’ Време за готвене
6 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 глава лук, наситнена
  • 2½ см парче джинджифил, грубо нарязано
  • 2 скилидки чесън, наситнени
  • шепа пресен кориандър
  • 2 ч.л. смлян кориандър
  • 2 ч.л. смлян кимион
  • 1 ч.л. канела
  • 75 г сушени кайсии, нарязани на едро
  • 500 г агнешка кайма
  • Питки за бургери, зелена салата, резен домат, резен червен лук и майонеза, за сервиране

Начин на приготвяне:

  1. Сложете лука, джинджифила, чесъна и пресния кориандър в кухненски робот или чопър, докато се накълцат на ситно. Добавете подправките, кайсиите, агнешкото и чубрица. Смелето отново, като сместа трябва да стане леко на бучки.
  2. Оформете овкусената кайма на шест бургера. Печете на средно загрята скара по 4-5 минути от всяка страна до готовност.
  3. Сервирайте в пълнозърнести хлебчета със зелена салата, домат, нарязан червен лук и майонеза.

Дайте оценка:

Тагове: чесън кориандър лук агнешко канела майонеза джинджифил кимион кайсии

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче