Необходими продукти:
- 100 г обезсолено масло
- 65 г пудра захар
- 65 г кафява захар
- 2 големи яйца на стайна температура
- 125 г кисело мляко
- 1 малко пакетче ванилия
- 5 с.л. прясно мляко
- 250 г брашно
- 1 ч.л. бакпулвер
- 200 г пресни къпини
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната на 200 градуса. Застелете 12-е разделения на тава за мъфини с хартиени форми за мъфини.
- Разбийте с миксер маслото и захарта, докато сместа стане светло жълта и пухкава. Добавете към нея едно по едно яйцата и отново разбийте добре, докато се смесят. Изсипете киселото и прясното мляко, след което ванилията.
- Сложете брашното, бакпулвера и щипка сол. Смесете с миксера до получаването на гладко тесто. Накрая сложете 150 г от къпините, разбъркайте с шпатула или дървена лъжица.
- Напълнете всяка от хартиените форми за мъфини със сместа до ¾ от обема им. Пъхнете вътре по две къпини, но оставете да се показват леко.
- Печете 8 мин., след което намалете фурната на 180 градуса и печете още 20-25 мин., докато се надигнат и станат златисти на цвят.