Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Мъфини с къпини

Пухкави и пълни със сладост

20’ Подготовка
30’ Време за готвене
10 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 100 г обезсолено масло
  • 65 г пудра захар
  • 65 г кафява захар
  • 2 големи яйца на стайна температура
  • 125 г кисело мляко
  • 1 малко пакетче ванилия
  • 5 с.л. прясно мляко
  • 250 г брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 200 г пресни къпини

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 200 градуса. Застелете 12-е разделения на тава за мъфини с хартиени форми за мъфини.
  2. Разбийте с миксер маслото и захарта, докато сместа стане светло жълта и пухкава. Добавете към нея едно по едно яйцата и отново разбийте добре, докато се смесят. Изсипете киселото и прясното мляко, след което ванилията.
  3. Сложете брашното, бакпулвера и щипка сол. Смесете с миксера до получаването на гладко тесто. Накрая сложете 150 г от къпините, разбъркайте с шпатула или дървена лъжица.
  4. Напълнете всяка от хартиените форми за мъфини със сместа до ¾ от обема им. Пъхнете вътре по две къпини, но оставете да се показват леко.
  5. Печете 8 мин., след което намалете фурната на 180 градуса и печете още 20-25 мин., докато се надигнат и станат златисти на цвят.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло яйца пудра захар ванилия бяло брашно прясно мляко кафява захар бакпулвер кисело мляко къпини

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче