Необходими съставки:
- 250 г масло (меко)
- 100 мл кисело мляко
- 1 ч.л. сода бикарбонат
- 2 с.л. пудра захар
- 1 ванилия
- Около 500 г брашно
- 200 г локум (нарязан на малки парчета)
- Пудра захар - за поръсване след изпичане
Начин на приготвяне:
- В купа разбийте мекото масло с пудрата захар до пухкава смес.
- Разтворете содата в киселото мляко и добавете към маслената смес.
- Сложете ванилията и постепенно добавяйте брашното, докато получите меко и нелепнещо тесто.
- Разделете тестото на малки топки с размер на орех.
- Вземете една топка, сплескайте я на малък кръг и сложете парченце локум в центъра.
- Завийте тестото около локума, оформяйки малко топче или цилиндър.
- Подредете локумките върху тава, покрита с хартия за печене.
- Печете в предварително загрята фурна на 180°C за около 15-20 минути, докато станат леко златисти.
- След като изстинат, оваляйте ги обилно в пудра захар.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО