Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Локумки

Кулинарна и сладка класика

40’ Подготовка
20’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Необходими съставки:

  • 250 г масло (меко)
  • 100 мл кисело мляко
  • 1 ч.л. сода бикарбонат
  • 2 с.л. пудра захар
  • 1 ванилия
  • Около 500 г брашно
  • 200 г локум (нарязан на малки парчета)
  • Пудра захар - за поръсване след изпичане

Начин на приготвяне:

  1. В купа разбийте мекото масло с пудрата захар до пухкава смес.
  2. Разтворете содата в киселото мляко и добавете към маслената смес.
  3. Сложете ванилията и постепенно добавяйте брашното, докато получите меко и нелепнещо тесто.
  4. Разделете тестото на малки топки с размер на орех.
  5. Вземете една топка, сплескайте я на малък кръг и сложете парченце локум в центъра.
  6. Завийте тестото около локума, оформяйки малко топче или цилиндър.
  7. Подредете локумките върху тава, покрита с хартия за печене.
  8. Печете в предварително загрята фурна на 180°C за около 15-20 минути, докато станат леко златисти.
  9. След като изстинат, оваляйте ги обилно в пудра захар.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло пудра захар ванилия бяло брашно локум кисело мляко

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче