Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

2 ч.ч. брашно
2/3 ч.ч.захар (аз използвам кафявя кокосова)
2/3 ч.ч. фино смлени сурови бадеми
1 яйце
200 гр. меко масло
1/4 ч.л.канела
1/4 ч.л.сол
1/2 ч.л.течна ванилия
по избор сладка за слепване на сладките

*В отделен съд смесваме брашното, смлените бадеми, канелата и солта.
*В друг съд разбиваме маслото със захарта до побеляване, прибавяме яйцето и течната ванилия и разбъркваме добре.
*Добавяме брашнената смес и получаваме меко тесто.
*Разделяме го на две части и оформяме питки - дискове с дебелина 2 см. *Завиваме ги в прозрачно домакинско фолио и ги поставяме в хладилника за около 2 часа (необходимо време за стягане на маслото).
*Разточваме двете питки - дискове с дебелина до 5мм.
*Изрязваме с формичките за линзер сладки, първия разточен диск и получаваме 40 бр.сладки.
*От вторият диск изрязваме също 40 бр. сладки, но с различните фигурки по средата.
*Печем сладките върху пекарска хартия на 375 F(200C) до готовност.
*Оставяме ги да изстинат за 10 минути, след което ги слепваме със сладко по избор. *Поставя се 1/2 ч.л. от сладкото в центъра на всяка сладка от първия диск .
*Всяка сладка от втория диск се поръсва с ванилова пудра захар, внимателно се поставя и притиска леко към сладката от първия диск.

Истинско предизвикателство е да можеш да изядеш само една от тези сладки:)

Част от сладките бяха използвани за очи и копчета на снежния човек:) Да Ви е сладко! :)

Дайте оценка:

Тагове: краве масло бяла захар ванилия бяло брашно бадеми

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче