Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Линцери

С любимия ви мармалад

От Ивайла Тодорова
Ивайла Тодорова

Необходими продукти:

  • 150 г печени белени лешници
  • 180 г меко масло
  • 140 г пудра захар
  • 350 г брашно
  • 2 жълтъка
  • кората от 1 лимон
  • няколко капки есенция ванилия
  • 200 г мармалад по избор

Начин на приготвяне:

  1. Лешниците се смилат в блендер с половината от захарта.
  2. Останалата захар се разбива заедно с маслото с миксер на крем.
  3. Към тях се добавят жълтъците, ванилията и лимоновите корички.
  4. Разбърква се и се прибавя лешниковата смес. Постепенно се сипва и предварително пресятото брашно.
  5. Получава се ронливо тесто, което се оформя на топка. Завива се със стреч фолио и се слага в хладилник за 30 минути.
  6. Разточва се на кора с дебелина по-малко от половин см.
  7. Изрязват се сладките. Подреждат се в тава с хартия за печене.
  8. Ако са станали прекалено меки, сложете ги за 5 минути на студено да стегнат.
  9. Пекат се на 180 градуса с вентилатор за 10-11 минути.
  10. Когато се охладят напълно, се слепват с мармалад по избор.
ИЗБРАНО

Дайте оценка:

Тагове: краве масло лимон яйца пудра захар ванилия бяло брашно лешници мармалад

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче