Необходими продукти:
- 150 г печени белени лешници
- 180 г меко масло
- 140 г пудра захар
- 350 г брашно
- 2 жълтъка
- кората от 1 лимон
- няколко капки есенция ванилия
- 200 г мармалад по избор
Начин на приготвяне:
- Лешниците се смилат в блендер с половината от захарта.
- Останалата захар се разбива заедно с маслото с миксер на крем.
- Към тях се добавят жълтъците, ванилията и лимоновите корички.
- Разбърква се и се прибавя лешниковата смес. Постепенно се сипва и предварително пресятото брашно.
- Получава се ронливо тесто, което се оформя на топка. Завива се със стреч фолио и се слага в хладилник за 30 минути.
- Разточва се на кора с дебелина по-малко от половин см.
- Изрязват се сладките. Подреждат се в тава с хартия за печене.
- Ако са станали прекалено меки, сложете ги за 5 минути на студено да стегнат.
- Пекат се на 180 градуса с вентилатор за 10-11 минути.
- Когато се охладят напълно, се слепват с мармалад по избор.
ИЗБРАНО