За блата:
150 гр. мек маргарин,
1/2 ч.ч. захар,
1/2 бакпулвер,
1 жълтък,
около 250 гр брашно(трябва да се получи средно меко тесто),
1-2 ванилии;
За лимоновия крем:
2 лимона,
125 гр масло,
1 1/2 захар, 3 яйца
Изключително свеж и лек десерт!
Замесете тесто от изброените продукти и го сложете във фризера за 10 мин.
През това време разбийте яйцата за крема със захарта, добавете настърганата кора от двата лимона и сока от тях.
Разстелете тестото във форма за торта върху хартия за печене, като задигнете и нагоре по стените около 2 см. Набодете с вилица тук там и го сложете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 10 минути.Извадете и върху него внимателно излейте лимоновата смес. Печете 30 мин
Като изстине поръсете със пудра захар.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.