Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Ледена изненада

От Любка Гечева Любка Гечева
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

За блата:

6 яйца,
6с.л. захар,
6с.л. брашно,
ванилия

За сиропа:

1 ч.ч. захар,
една ромова есенция
1 ч.ч. вода

200 гр. шоколад
плодове



Приготвя се обикновен пандишпанов блат за основа на сладкишчето.

Сиропира се със захарен сироп от 1 ч.ч. захар, една ромова есенция и 1 ч.ч. вода. Не трябва да е много сиропиран, за да не се скъса. Нарязва се на кръгчета.

За шоколадовите формички се ратопява 200 гр. шоколад и се намазват силиконови формички, оставя се да се втвърди и се пълни с сладолед по желание (аз използвах ягодов). Отново се оставя да постои във фризера и тогава се вади от формичките.

Различни плодове се използват за украса, аз ползвах банан, ягоди и киви.

Дайте оценка:

Тагове: банани ягоди яйца ванилия бяло брашно кафява захар млечен шоколад ром

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче