Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Кренвиршки

Спестете си разходката до баничарницата и си ги направете вкъщи

10’ Подготовка
30’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Пригответе си тези лесни кренвиршки само с няколко елементарни съставки, които ги има в почти всеки хладилник. С тях ще впечатлите цялото семейство, а и ще го нахраните доста добре, за да имат всички енергия, сила и настроение за началото на деня. Дори да ги направите от предната вечер, те не се развалят във фурната, а когато на другата сутрин ги притоплите, няма да загубят от очарователния си вкус.

Необходими продукти:

  • 1 блат от бутер тесто, 325гр
  • 2-3 с.л. лютеница
  • 150 г кашкавал
  • 4 кренвирша
  • 1 жълтък, разреден с вода
  • кетчуп, за сервиране

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната до 190° с включен вентилатор.
  2. Застелете една тава с хартия за печене.
  3. Разстелете бутер тестото в тавата и с лъжица набодете повърхността му, за да не се надигне при печене.
  4. Намажете половината блат с лютеницата.
  5. Поръсете със 100 г от кашкавала и подредете кренвиршите, като оставите разстояние между тях.
  6. Използвайте четка за сладкиши, за да разнесете малко от яйчената смес по краищата на тестото - само от страната, която е без плънка. Използвайте тази страна, за да покриете другата половина от тестото, която е с пълнежа.
  7. Леко натиснете тестото с ръцете си между кренвиршите, за да оформите вдлъбнатина.
  8. Разстелете остатъка от яйчената смес върху тестото и използвайте вилица, за да набодете повърхността му.
  9. Разпределете остатъка от кашкавала върху празнините между кренвиршите и притиснете добре краищата на всяка кренвиршка, за да се запечата плънката и да не изтече при печенето.
  10. Сложете тавата във фурната и печете за 30-35 минути.
  11. Когато кренвришките са готови, разрежете ги на вдлъбнатите места между тях и ги поднесете с купичка, пълна с кетчуп.

 

Дайте оценка:

Тагове: яйца кетчуп кашкавал бутер тесто

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче