Необходими продукти:
- 6 жълтъка
- 1 и 1/2 ч.ч. сладкарска течна сметана
- 6 с.л. захар
- есенция ванилия.
Начин на приготвяне:
- Белтъците се отделят от жълтъците. Жълтъците се разбиват с ванилията.
- Сметаната се сипва в тенджера. Към нея се добавя захарта. Слага се на котлона и се бърка. Когато се появят балончета и заври, се отнема от огъня.
- Прибавя се на тънка струйка по малко към жълтъците, като непрекъснато се бърка с телена бъркалка.
- Готовата смес се налива в 6 порцеланови или алуминиеви формички, като не бива да се пълнят до ръба. Нареждат се в тава и в нея се сипва вода, така че да стига до половината на купичките.
- Пекат се на 180 градуса в предварително загрята фурна за 30-40 мин. или докато хванат златиста коричка. Оставят се да изстинат напълно.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО