Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
за блата:
3 яйца
150 г захар
100 г брашно
1 ванилова захар

за масления крем:
250 г масло
150 г пудра захар
1-2 с.л. прясно мляко

за бисквитения пълнеж:
200 г смлени бисквити
200 г смлени орехи
3 с.л. какао
100 г пудра захар
2-3 парченца настърган черен шоколад
2 с.л. шипков мармалад (или друг по избор)
6 с.л. сварено горещо кафе

за глазура:
50 г черен шоколад
2 с.л. прясно мляко
2 с.л. масло кокосови стърготини

Разбийте яйцата със захарта до побеляване. Добавете ваниловата захар и брашното. Разбъркайте добре и изсипете сместа в застлана с хартия за печене тава. Изпечете блата на 180 градуса около 15-20 минути или до готовност (трябва да остане бял). Извадете блата и го завийте на руло с помощта на влажна кърпа. Оставете да се охлади напълно.

През това време разбийте маслото с пудрата захар и мляко на гладък крем. Всички продукти за пълнежа се смесват добре и към тях добавете половината от белия крем. Размесете много добре и оформете руло с дължината на блата. Завийте го в домакинско фолио и оставете в хладилника за 20-30 минути. Намажете изстиналия блат с масления крем, в средата поставете бисквитеното руло. Завийте внимателно на стегнато руло.

Разтопете шоколада с млякото и маслото. Охладете леко и намажете цялото руло с глазурата. Оваляйте го в кокосови стърготини и завийте пак с фолио. Върнете в хладилника за няколко часа (може и за една нощ) да стегне. Нарежете рулото на парчета около 7-8 см, а след това по диагонал. Наредете готовите пънчета в подходяща чиния.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче