Продукти за блата:
4 яйца,
4с.л захар,
4 с.л олио,
5 с.л вода,
2 с.л какао,
3 с.л брашно и
1 бакпулвер;
Продукти за сметаната:
500 мл. течна сметана,
2 малки пакетчета желатин и
3 с.л пудра захар;
Шоколадова глазура:
2 млечни шоколада и
20-30 мл. прясно мляко
Начин на приготвяне: Изпичаме блата на 180С за около 25 мин. и след като е готов се разрязва на 2 блата. След това се бърка сметаната, като желатинът първо се разтваря в малко мляко и след това се добавя към сметаната. Шоколадовата глазура става като шоколадът се разтапя с млякото в малка тенджера на много тих огън.
Подредбата на десерта стана по следния ред: блат, сметана, шок. глазура, сметана, блат и накрая останалата глазура се изсипва отгоре и се разнася по целия блат.
Да ви е вкусно :)
Продукти за блата:
4 яйца,
4с.л захар,
4 с.л олио,
5 с.л вода,
2 с.л какао,
3 с.л брашно и
1 бакпулвер;
Продукти за сметаната:
500 мл. течна сметана,
2 малки пакетчета желатин и
3 с.л пудра захар;
Шоколадова глазура:
2 млечни шоколада и
20-30 мл. прясно мляко
Начин на приготвяне: Изпичаме блата на 180С за около 25 мин. и след като е готов се разрязва на 2 блата. След това се бърка сметаната, като желатинът първо се разтваря в малко мляко и след това се добавя към сметаната. Шоколадовата глазура става като шоколадът се разтапя с млякото в малка тенджера на много тих огън.
Подредбата на десерта стана по следния ред: блат, сметана, шок. глазура, сметана, блат и накрая останалата глазура се изсипва отгоре и се разнася по целия блат.
Да ви е вкусно :)
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност