Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Кейк с череши

Идеален за летните следобеди

От Ивайла Тодорова Ивайла Тодорова
20’ Подготовка
50’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 60 г меко масло
  • 180 г захар
  • 2 яйца
  • 125 мл прясно мляко
  • 160 г брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 3 с.л. какао на прах
  • щипка сол
  • няколко капки есенция ванилия
  • 100 г пресни череши

Начин на приготвяне:

  1. Маслото се разбива със захарта на крем. Добавят се яйцата, а след това млякото и ванилията.
  2. Накрая се сипват предварително пресятото брашно, бакпулверът, какаото и солта.
  3. Сместа се обърква добре и се прелива във форма за кекс, намазана с масло и поръсена с малко брашно.
  4. Отгоре се разпределят почистените от костилките череши.
  5. Кейкът се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за 50 минути.
  6. Ако започне твърде много да покафенява отгоре, покрийте с парче алуминиево фолио.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло сол яйца бяла захар ванилия какао череши бяло брашно прясно мляко бакпулвер

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче