Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Кето пица

С блат от карфиол и кремообразна основа

35’ Подготовка
60’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 150 г чери домати, разполовени
  • 1 супена лъжица зехтин
  • пармезан
  • малка шепа черни маслини
  • шепа рукола

За основата на пицата:

  • 140 г бланширани бадеми (накиснати в подсолена вода поне 6-8 часа)
  • 8 г хранителна мая

За блата:

  • 300 г карфиол, наситнен под формата на ориз
  • 1 супена лъжица зехтин
  • 1 ч.л. сух риган
  • 1 ч.л. сух босилек
  • 2 яйца, разбити
  • 25 г кокосово брашно
  • 12 г смляно ленено семе
  • 1 ч.л. хранителна мая, по желание

Начин на приготвяне:

  1. За да приготвите сместа за основата на пицата, смесете съставките за нея с щипка сол и 60 мл вода в блендер и разбийте до гладкост. Добавете още малко вода, ако е необходимо.
  2. Загрейте фурната на 200 градуса. Сложете чери доматите, зехтина и щипка сол върху тава за печене, разбъркайте ги добре и ги разпределете на равномерен слой. Печете 20-25 минути, докато доматите омекнат.
  3. През това време направете основата за пицата. Загрейте карфиола леко в тиган, като го разбърквате редовно, след това го сложете в тензух или памучна кърпа и изцедете водата възможно най-много. Оставете карфиола настрана за няколко минути, след което доизстискайте останалата течност по същия начин.
  4. Загрейте тиган на среден огън, добавете зехтина, билките и сварения карфиол и бъркайте 5 минути. Махнете котлона.
  5. Сложете в купа разбитите яйца с щипка сол. Добавете сварения ориз от карфиол, кокосовото брашно, смляното ленено семе и хранителната мая и разбъркайте, за да се смесят.
  6. Върху тава, покрита с хартия за печене, оформете основата за пицата в правоъгълна форма (около 18 х 20 см). Не я разстилайте твърде тънко, защото ще се разкъса.
  7. Печете 15-20 минути, докато основата от карфиол стане златиста и суха на допир.
  8. Извадете я от фурната, намажете с бадемовия крем за основата, поръсете с пармезана, запечените чери домати и черните маслини. Печете за 5-10 минути, докато ръбовете станат леко златисти, а гарнитурата стане гореща.
  9. Добавете рукола, прясно смлян черен пипер, струйка зехтин и сервирайте.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин рукола чери домати риган яйца кокосово брашно бадеми карфиол маслини босилек пармезан ленено семе

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче