Необходими продукти:
- 175 г масло на стайна температура, плюс допълнително за намазване
- 175 г пудра захар
- 3 големи яйца
- Настърганата кора на 1 лимон
- Няколко капки ванилов екстракт
- 200 г самонабухващо брашно
- 50 г смлени бадеми
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната на 170 градуса.
- Намажете с масло и покрийте основата на форма за кекс с хартия за печене.
- С помощта на миксер разбийте заедно маслото и захарта, докато станат кремообразни, след което разбийте яйцата в сместа едно по едно.
- Добавете лимоновата кора и ванилията. Сложете брашното и бадемите и разбъркайте, докато получите гъсто течно тесто. Ако е твърде гъсто, сложете му няколко капки прясно мляко.
- Поставете тестото във формата и го загладете отгоре.
- Печете 55 минути - 1 час, докато клечка за зъби, забита в средата на сладкиша, излезе чиста.
- Извадете кекса от фурната, след това го оставете да се охлади за 15 минути.
- Извадете го от формата, отлепете хартията и оставете върху решетка да се охлади напълно преди да го нарежете.
- Може да съхранявате кекса в херметически затворен съд в продължение на три дни.
ИЗБРАНО