Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Кекс "Мадейра"

За закуска или като компания на кафето или чая

20’ Подготовка
60’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 175 г масло на стайна температура, плюс допълнително за намазване
  • 175 г пудра захар
  • 3 големи яйца
  • Настърганата кора на 1 лимон
  • Няколко капки ванилов екстракт
  • 200 г самонабухващо брашно
  • 50 г смлени бадеми

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 170 градуса.
  2. Намажете с масло и покрийте основата на форма за кекс с хартия за печене.
  3. С помощта на миксер разбийте заедно маслото и захарта, докато станат кремообразни, след което разбийте яйцата в сместа едно по едно.
  4. Добавете лимоновата кора и ванилията. Сложете брашното и бадемите и разбъркайте, докато получите гъсто течно тесто. Ако е твърде гъсто, сложете му няколко капки прясно мляко.
  5. Поставете тестото във формата и го загладете отгоре.
  6. Печете 55 минути - 1 час, докато клечка за зъби, забита в средата на сладкиша, излезе чиста.
  7. Извадете кекса от фурната, след това го оставете да се охлади за 15 минути.
  8. Извадете го от формата, отлепете хартията и оставете върху решетка да се охлади напълно преди да го нарежете.
  9. Може да съхранявате кекса в херметически затворен съд в продължение на три дни.

Дайте оценка:

Тагове: лимон яйца пудра захар ванилия бадеми брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче