Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Кайзершмарн

От Даниела Григорова
20’ Подготовка
10’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Продукти:

  • 250г брашно
  • 6 средно големи яйца
  • 3 с.л. пудра захар
  • 1 ч.л. екстракт от ванилия
  • настъргана кора от 1 лимон
  • 350-400 мл пълномаслено мляко
  • 50г краве масло
  • пудра захар за поръсване
  • компот от сливи или малини за сервиране

 

 

Стъпки:

  1. Накиснете стафидите в рома за 15 минути.
  2. Междувременно пресейте брашното в купа и добавете щипка сол. Направете кладенче в средата и добавете жълтъците, захарта, ванилията и лимоновата кора. Разбъркайте, като постепенно добавяте млякото, докато се получи гладко тесто, по-гъсто от двойна сметана.
  3. Разбийте белтъците в отделна чиста купа, за да се образуват твърди връхчета, след което внимателно ги сложете в тестото с движение "осмица", като използвате голяма метална лъжица.
  4. Загрейте фурната до 200°C/180°C с вентилатор/газ 6.
  5. Разтопете маслото в голям, дълбок, устойчив на фурна тиган с незалепващо покритие (с диаметър около 30 см) на слаб огън.
  6. Изсипете тестото (то ще бъде много гъсто) и след няколко минути, когато видите, че започва да се стяга по ръба, разпръснете стафидите отгоре.
  7. След като долната част стане златистокафява и палачинката е готова наполовина (използвайте малък нож, за да я разрежете), я пъхнете във фурната за 5-7 минути, докато се зачерви отгоре.
  8. С помощта на нож и вилица я нарежете на малки, тънки парчета - не се притеснявайте, ако в центъра е все още малко мека.
  9. Вкарайте го отново във фурната за 4-6 минути.
  10. Поставете го в затоплена чиния и го поръсете с пудра захар. Сервирайте веднага с компот от сливи или малини.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче