Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

1 л прясно мляко
1 л вода
6 яйца
брашно (колкото поеме, за да се получи гъста каша като боза)
1 кубче мая
1 с. л. сол
1 с. л. захар
1 с. л. олио
1 с. л. оцет
хлебна сода


Яйцата, маята, солта, захарта, олиото, оцетът и млякото "се подхващат" с малко брашно. След като сместа удвои или утрои обема, се добавя водата.

Втасва около 1 час. Добавя се 1 малка с.л. хлебна сода с малко оцет за "погасяване". Разбърква се и след 15-20 минути се пекат.

Дайте оценка:

Тагове: олио оцет яйца прясно мляко прясна мая захар мусковадо

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче