Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Катми

Пухкави и невероятно вкусни

От Ивайла Тодорова Ивайла Тодорова
10’ Подготовка
20’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 3 яйца
  • 300 мл прясно мляко
  • 300 мл вода
  • 1 и 1/2 пакетче суха мая
  • 450 г брашно
  • 1 ч.л. сол.

 

Снимка: Ивайла Тодорова

Начин на приготвяне:

  1. Брашното се пресява.
  2. Яйцата се разбиват заедно с млякото и водата. Към тях се добавя маята. Разбърква се добре.
  3. Брашното се прибавя към сместа на етапи, накрая се слага солта. Бърка се до хомогенна смес, която трябва да е по-гъста от боза.
  4. Сместа се оставя на топло да втаса за 1-2 часа (ако не ви се чака, сложете я на 50 градуса във фурната за по-бързо). Трябва да се наддигне двойно.
  5. Катмите се пекат върху загрят незалепващ тиган без мазнина. Препоръчвам на средна степен на котлона, за да не изгарят.
  6. Сипва се по 1 черпак от сместа в центъра на тигана и не се разстила. Когато се появят шупли по цялата катма, се обръща и се пече от другата страна.
  7. Готовите катми се мажат веднага с масълце.

Дайте оценка:

Тагове: сол яйца бяло брашно прясно мляко

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче