Необходими продукти:
- 3 яйца
- 300 мл прясно мляко
- 300 мл вода
- 1 и 1/2 пакетче суха мая
- 450 г брашно
- 1 ч.л. сол.
Начин на приготвяне:
- Брашното се пресява.
- Яйцата се разбиват заедно с млякото и водата. Към тях се добавя маята. Разбърква се добре.
- Брашното се прибавя към сместа на етапи, накрая се слага солта. Бърка се до хомогенна смес, която трябва да е по-гъста от боза.
- Сместа се оставя на топло да втаса за 1-2 часа (ако не ви се чака, сложете я на 50 градуса във фурната за по-бързо). Трябва да се наддигне двойно.
- Катмите се пекат върху загрят незалепващ тиган без мазнина. Препоръчвам на средна степен на котлона, за да не изгарят.
- Сипва се по 1 черпак от сместа в центъра на тигана и не се разстила. Когато се появят шупли по цялата катма, се обръща и се пече от другата страна.
- Готовите катми се мажат веднага с масълце.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО